Geluidsstudio


De Geluidsstudio van Friesland

Ee (Friesland) – De geluidsstudio is het technische hart van onze muziek afdeling, en behoort ook bij de nationale TOP. Uitgerust met een combinatie van analoge en digitale apparatuur van absolute top klasse zijn wij klaar om de meest veeleisende artiest in de watten te leggen. Uitgangspunt tijdens het ontwerpen van de systemen was het zo natuurgetrouw registreren en weergeven van de bron. In veel studio’s wordt er bij opname een kleur aan het geluid gegeven die er door bewerkingen weer af moet worden gehaald. In onze studio wordt het zuivere geluid in zijn puurste vorm opgenomen, bewerkingen kunnen wij natuurlijk ook, maar omdat de basis van extreme kwaliteit is, kiest een producer vaak alleen voor kleine tweaks om de puurheid te behouden. Ook in de studio doen wij continu investeringen in apparatuur, microfoon uitbreidingen, maar ook bijvoorbeeld een CD robot hebben wij klaar staan om jou CD direct te schrijven. Dit is vooral voor kleinere oplages ideaal omdat de kosten van het produceren van de discs veel lager is en echt maatwerk kan worden geleverd. Daarnaast zijn de levertijden bij in house producties vele malen korter.

De opnamestudio is in staat om vanuit onze twee oefenruimtes tegelijkertijd te kunnen opnemen, waardoor wij optimaal gebruik kunnen maken van de studio tijd en de kosten vele malen lager zijn dan gebruikelijk. Tijdens de bouw van de studio’s hebben wij de geluidsisolatie tot in perfectie doorgevoerd.Bouwbedrijf Ferwerda heeft de nodige ervaring op dit gebied, en is als BouwGarant aannemer in staat om dergelijke klussen binnen de afgesproken termijn naar volle tevredenheid te realiseren. Daardoor is er buiten de studio geen geluid waarneembaar, maar is in de ruimte de akoestiek perfect,mede door toepassing van de juiste materialen.

mengtafel_studioDe keuze om in de studio gebruik te maken van een analoge mengtafel in combinatie met buizen versterkers hebben wij gemaakt omdat niets anders een geluid produceert dat zo zuiver en clean is, en digitaal is dit nog steeds niet te evenaren. Daar komt bij dat wij in de Analoog/Digitaal combi zoals in onze studio alleen gebruik maken van de sterkste punten van elk systeem, en deze elkaar perfect aanvullen. Het digitale systeem heeft als basis de Apple Mac Pro, dit is de snelste en stabielste computer en dus ideaal voor gebruik in onze studio. De software van East-West Sound zorgt er voor dat wij de maximale potentie kunnen benutten, en daarbij wordt er een enorme _AUK2628 ruimte en vrijheid gegeven aan de creatieve processen is de studio waarbij de techniek geen beperkingen oplegt aan de producer, en een optimaal eind resultaat wordt bereikt. Kernwoorden die horen bij de installatie zijn dan ook kwaliteit, betrouwbaarheid en vooruitstrevendheid.Hierbij zijn we deskundig geadviseerd door M.S.V. Maartens Sound and Vision.

Daarnaast is ook altijd de meest recente versie van Pro-Tools  en alle plug-ins beschikbaar, dit maakt onze studio ook uitermate geschikt voor producers, en deze maken dan ook graag gebruik van onze diensten. Steeds vaker wijken ook de grote producers uit naar de kleinere studio’s om te werken aan projecten. De gunstige tarieven in combinatie met het hoge kwaliteitsniveau maken ook onze studio zeer gewild.

Wil je meer informatie neem dan contact met ons op.